Breaking News
Home / Νέα / Εκδηλώσεις / Έλλειψη αυτοενιέμενης αδρεναλίνης

Έλλειψη αυτοενιέμενης αδρεναλίνης

Από την εταιρεία ALLERTEC HELLAS ενημερωθήκαμε ότι όσον αφορά στο σκεύασμα Anapen 150 & 300mcg/0,3ml λόγω τεχνικού προβλήματος λειτουργίας σε κάποιες συσκευές, θα υπάρξει έλλειψη από τα φαρμακεία για το επόμενο διάστημα.

Οι συσκευές αυτοενιέμενης αδρεναλίνης, όπως αυτή της Anapen είναι ζωτικής σημασίας και απαραίτητες στην αντιμετώπιση περιπτώσεων συστηματικής αναφυλαξίας σε άτομα με τροφική αλλεργία ή με αλλεργία σε δηλητήριο υμενοπτέρων. Οι καταστάσεις αυτές είναι δυνητικά θανατηφόρες, για αυτό και η άμεση χορήγηση αδρεναλίνης από τον ίδιο τον ασθενή στον εαυτό του είναι σε πολλές περιπτώσεις επιβεβλημένη και μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια.

Ως εκ τούτου έχουμε ενημερώσει τον ΕΟΦ και ζητούμε τη λήψη των απαραίτητων μέτρων, ώστε να υπάρξει η δυνατότητα πιθανόν μέσω του ΙΦΕΤ, χορήγησης συσκευών αυτοενιέμενης αδρεναλίνης, που δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα, όπως Epipen, Fastjekt κ.α. Με αυτό τον τρόπο, ο κάθε ασθενής με αλλεργίες δυνητικά θανατηφόρες, θα είναι εφοδιασμένος με συσκευή αυτοενιέμενης αδρεανλίνης, μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα με την συσκευή της Αnapen, η οποία είναι και η μοναδική επί του παρόντος που έχει άδεια κυκλοφορίας στη χώρα μας.

Check Also

Χρόνια αυθόρμητη κνίδωση: καθημερινά διλήμματα και νέες κατευθύνσεις

Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (ΕΕΑΚΑ) διοργανώνεται εκδήλωση από την …