Breaking News
Home / Δελτία τύπου / Για την Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας – 2005

Για την Παγκόσμια Ημέρα Αλλεργίας – 2005

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας & Κλινικής Ανοσολογίας

H αυξημένη επίπτωση των αλλεργικών νοσημάτων, ιδιαίτερα αυτών που συνιστούν την ατοπική αλλεργία (δηλ. αλλεργική ρινοεπιπεφυκίτιδα, άσθμα και ατοπική δερματίτιδα), οδήγησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αλλεργίας (ΠΟΑ) στην καθιέρωση της 8ης Ιουλίου 2005 ως Παγκόσμιας Ημέρας Αλλεργίας.

Στον ΠΟΑ η χώρα μας εκπροσωπείται από την Eλληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, η οποία σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Αλλεργιολόγων, διοργανώνει “εορταστικό” τριήμερο, τόσο στα αστικά κέντρα, όσο και την περιφέρεια με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των Ελλήνων πολιτών σχετικά με την πρόληψη και τις νέες διαγνωστικές και θεραπευτικές παρεμβάσεις στα αλλεργικά νοσήματα.

Ειδικοί αλλεργιολόγοι θα δεχτούν το κοινό -δωρεάν- στα κατά τόπους Δημοτικά ιατρεία (6, 7 και 8 Ιουλίου) για ενημέρωση ή ακόμη και κλινική εξέταση.

Η σωστή ενημέρωση του κοινού και η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, συμβάλλουν  στην βελτίωση της ποιότητας της ζωής των αλλεργικών ατόμων, αλλά και οικογενειών τους, καθώς επίσης και στην μείωση της κοινωνικο-οικονομικής επιβάρυνσης των νοσημάτων αυτών, που είναι πολύ σημαντική.

Check Also

Αιθαλομίχλη και αλλεργίες

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η Επιστημονική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (ΕΕΑΚΑ) εκφράζει την ανησυχία …